Ons varkensvlees

Heijdehoeve: Het varkensvlees dat wij aanbieden is afkomstig van de Heydehoeve, een boerderij gelegen in Nuenen, Noord-Brabant. Deze boerderij is het resultaat van een samenwerking tussen varkensboeren die toegewijd zijn aan het welzijn van hun dieren en het behoud van de natuur. Dankzij deze aandacht en het gebruik van Heydehoeve Duroc varkens, vertoont het vlees een fijne marmering, wat resulteert in een heerlijk malse, sappige, en uiterst smaakvolle kwaliteit. Het Heydehoeve varken is dan ook niet voor niets door onafhankelijke topkoks verkozen tot het lekkerste varken van Nederland. Het biedt werkelijk "de smaak van vroeger."

Bij de Heydehoeve maken de boeren bewuste keuzes om de varkens op een duurzame en respectvolle manier te houden, met aandacht voor zowel het dier als de omgeving. De varkens leven in groepen en genieten van voldoende licht en ruimte. Bovendien worden ze gevoed met gezonde en gevarieerde voeding, wat bijdraagt aan de rijke smaak van het vlees. De afvalproducten worden omgezet in groene energie, terwijl luchtwassers zorgen voor schone lucht. Tevens dragen aangelegde paddenpoelen en bloemrijke akkerranden bij aan de biodiversiteit en het behoud van een natuurlijke omgeving. Bij Heydehoeve noemen we dit "duurzaamheid".

Heydehoeve staat garant voor eersteklas varkensvlees, geproduceerd met volledig respect voor mens, dier en milieu. De kwaliteit is tastbaar en daar zijn ze bijzonder trots op. Deze weloverwogen keuze illustreert hun toewijding, en wij delen graag het inspirerende verhaal achter Heydehoeve vlees met u.

Wilt u meer weten over Heydehoeve bezoek dan de website http://heydehoeve.nl

rauw-varkensvlees

Livar Varkensvlees

Livar is meer dan een producent van varkensvlees. Livar staat voor puurheid en passie met een maatschappelijke waarde voor mens en milieu. De puurheid van het leven met passie voor het vak. Met respect voor mens, dier en omgeving leveren onze Livarvarkens varkensvlees met de beste smaak en kwaliteit. Met hun krul in de staart al wroetend in de Limburgse grond genieten ze van regionaal geteelde granen. Livarvarkens worden gehouden volgens een eerlijk concept met de kleinschaligheid en charme van toen en volgens de richtlijnen van nu en dát proef je! Wij bieden u met trots een echt stukje Limburgs kwaliteitsvlees zoals het bedoeld is.

Smaak ontstaat alleen met de grootst mogelijke zorg en passie. Deze zorg staat bij Livar hoog in het vaandel. Het drie sterren Beter Leven keurmerk is hier een prachtig voorbeeld van. Sinds 2016 is de volledige keten van Livar gecertificeerd met het drie sterren Beter Leven keurmerk van de dierenbescherming. Dit is het hoogst haalbare predicaat op het gebied van dierenwelzijn.

De gehele dag kunnen de varkens genieten van vers stromend water en uitgebalanceerde voedingswaarden van diverse soorten granen, alles van Limburgse bodem.

Door de goede levensomstandigheden ervaren de varkens geen stress en kunnen ze vrij hun leven vormen op de boerderij en dat is te zien! Het intramusculaire vet van het vlees is samen met het regionale graan, de drager van de smaak.

Wilt u meer weten over Livar bezoek de website https://www.livar.nl

Arie Klaver, Keurslager

Makado Centrum 77
1741JA Schagen
0224212044

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag 11:00 - 17:00