Over ons rundvlees

Klaverrund, vlees uit eigen regio

Bij Keurslagerij Arie Klaver kennen we onze runderen door en door. We weten precies hoe deze dieren worden gevoed en verzorgd. Aan de Keins, gelegen bij de West-Friese dijk in Schagen, lopen onze runderen vrij rond in sappige, groene weiden, waar ze alle zorg en aandacht krijgen die ze verdienen. Bovendien worden onze runderen op een natuurvriendelijke wijze behandeld en ontvangen ze geen antibiotica. Deze vrije levenswijze proeft u terug in de uitstekende kwaliteit van ons rundvlees. Ons rundvlees kenmerkt zich door zijn fijne draad en prachtige structuur, wat resulteert in een volle en heerlijke smaak. We beheren het hele proces, vanaf het kalfje tot aan het malse stuk vlees op uw bord, volledig in eigen beheer. Hierdoor kunnen we u topkwaliteit garanderen. Onze ervaren slagers in onze eigen slagerij verwerken de runderen tot bekende producten en diverse specialiteiten.Bij Keurslagerij Arie Klaver staan we voor smaakvol, verantwoord en hoogwaardig rundvlees, met respect voor de dieren en de natuur.

mals rundvlees

Dubbeldoelkoeien en Klaverkaas

Ook in het nieuws gebrachte dubbeldoelkoevlees, zoals gepresenteerd door Robert Kranenborg, is een onderdeel van ons assortiment. Deze koeien worden gehouden tot ze ongeveer 2,5 jaar oud zijn, hebben tweemaal gekalfd en dienen voor zowel melkproductie, kaas als uiteindelijk voor het vlees. Elk deel van deze koe wordt benut, en zelfs onze beroemde Klaverkaas wordt geproduceerd van het melk van deze koeien. We verkrijgen deze dubbeldoelkoeien van oom John Klaver, broer van Arie, gevestigd op de Langerijs in Winkel.

Dry Aged Vlees

In onze speciale rijpingskast ondergaat rundvlees een rijpingsproces van maar liefst 8 weken. In Nederland consumeren we rundvlees vaak te vers. Voor een echte smaakbeleving moet vlees, net zoals vroeger gebruikelijk was, enkele weken rijpen, bij voorkeur aan het bot. Vroeger vond dit rijpingsproces plaats in de schuur van de boer, maar tegenwoordig kunnen we dit doen in een speciale koelcel. Dit proces staat bekend als dry aging.

Black Angus

Veehouderij heeft altijd een centrale rol gespeeld in de Schotse bergen, valleien en eilanden, en is van fundamenteel belang geweest voor de lokale bevolking. Generaties van traditioneel vakmanschap zijn van vader op zoon doorgegeven. Het werken in harmonie met de natuur, gebruikmakend van haar beste bronnen - natuurlijke gewassen, zuiver water en frisse lucht - maakt Schotse boeren trots op het vlees dat ze produceren, dat bekend staat om zijn ongeëvenaarde kwaliteit. Schotland is de geboorteplaats van vele beroemde rundvleesrassen. De Schotse Aberdeen-Angus runderen behoren tot de beste rundvleesrassen ter wereld. Dit Angus-ras is zorgvuldig gefokt met het oog op een gezonde en hoogwaardige vleeskwaliteit. Angus-vlees is fijn van draad, mooi gemarmerd met een krachtige rode kleur, en na het braden is het zacht en sappig, met een rijke eigen smaak.

De kwaliteit van dit vlees wordt niet alleen bepaald door het ras van de dieren, maar ook door hun biologische voeding en natuurlijke leefomstandigheden, wat kenmerkend is voor alle Schotse rassen. Het Aberdeen Angus-ras geniet grote bekendheid onder fijnproevers vanwege zijn ongeëvenaarde malsheid en rijke smaak, gedeeltelijk te danken aan het intramusculaire vet. Bovendien is dit vlees rijk aan ijzer en proteïne.

blackangus

Arie Klaver, Keurslager

Makado Centrum 77
1741JA Schagen
0224212044

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag 11:00 - 17:00