Arie Klaver, Keurslager

Over ons rundvlees

Eigen geselecteerd rundvlees

Ons rundvlees van het verbeterde roodbontras komt van fokkerij/mesterij Aad Kool en Paul van Driessen. Gilles van Dalen selecteert al 35 jaar voor onze slagerij. De koeien worden diervriendelijk gemest en verzorgd volgens de hoogste eisen, geregeld vinden keuringen en controles plaats. Ons rundvlees groeit op in sappige, groene weiden waar ze natuurlijke grassen en kruiden bij elkaar kunnen scharrelen. Het voer wat deze runderen krijgen is speciaal samengesteld uit granen, mais en lijnzaad.

Daarnaast worden de runderen op een natuurvriendelijke manier behandeld en krijgen de runderen geen antibiotica. Deze vrije levenswijze van de runderen proeft u terug in een excellent stukje rundvlees. Het kenmerkt zich dan ook doordat het fijn van draad is en een mooie structuur heeft. Dit geeft de goede volle smaak aan het vlees. Doordat wij het hele proces vanaf het kalfje tot aan het heerlijke stukje malse vlees op uw bord in eigen beheer hebben, kunnen wij u topkwaliteit garanderen. De runderen worden in eigen slagerij door onze slagers bewerkt tot bekende producten en diverse specialiteiten. Ons rundvlees is van hoge kwaliteit en vol van smaak. Wij zijn meerdere malen kampioen geworden tijdens de Paasveetentoonstelling en op de Landbouwdag in Alkmaar. Ook hebben we 2 keer het Nederlands Kampioenschap in Den Bosch op onze naam geschreven.

Dry Aged vlees

Ook het onlangs zo in het nieuws gebracht door Robert Kranenborg dubbeldoelkoevlees, hebben wij in ons assortiment. Deze koeien worden gehouden tot ze ongeveer 2,5 jaar oud zijn, ze hebben 2x gekalfd en worden gebruikt voor de melk, kaas en uiteindelijk voor het vlees. Alles van deze koe wordt gebruikt. Zo komt onze bekende Klaverkaas ook van deze koe. Wij halen deze dubbelkoeien van oom John Klaver (broer van Arie) van de Langerijs in Winkel.

Dry aged vlees In een speciale rijpingskast wordt het rundvlees 8 weken lang gerijpt. In Nederland eten we rundvlees vaak te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees – net zoals dat vroeger gebruikelijk was – enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat doen in een speciale koelcel. En dit wordt dryageing genoemd.

Ons assortiment "Scotch beef"

In de Schotse bergen en valleien en op de eilanden is de veehouderij altijd al van fundamenteel belang geweest voor de bevolking. 
Generaties traditionele ambachtelijkheid zijn doorgegeven van vader op zoon. Werken in harmonie met de natuur en met gebruik van haar beste middelen - natuurlijke gewassen, zuiver water en heldere lucht - maken dat Schotse boeren trots zijn op het vlees dat ze produceren, dat van de allerhoogste kwaliteit is. Schotland is de bakermat van vele beroemde vleesrassen.

Aberdeen-Angus

Schotse Aberdeen-Angus runderen behoren tot de beste rundvleesrassen van de wereld. Het huidige Angusras is gefokt met als doel een gezonde en hoge vleeskwaliteit. Angus vlees is fijndradig, mooi gemarmerd met een krachtige rode kleur en na het braden is het zacht en sappig met een kostelijke eigen smaak. Niet enkel het dierenras is van belang bij de kwaliteit, maar ook het biologisch voederen en natuurgetrouw houden van de dieren. En dat gebeurt bij alle Schotse rassen. Onder gastronomen geniet het vlees van het Aberdeen Angus-ras grote bekendheid. Het is veel malser en voller van smaak dan andere vleesrassen. Dit komt onder andere door het intermusculaire vet. Tevens is het vlees rijk aan ijzer en proteïne.

In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld:

  • Scotchbeef featherblade (sucadelapjes)
  • Scotchbeef striploin (entrecôte)
  • Scotchbeef ribeye
  • Scotchbeefchuckroll (riblapjes)

Arie Klaver, Keurslager

Makado Centrum 75
1741JA Schagen
0224212044

Openingstijden

maandag 11:00 - 19:00
dinsdag 08:30 - 19:00
woensdag 08:30 - 19:00
donderdag 08:30 - 19:00
vrijdag 08:30 - 21:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag 12:00 - 17:00