Arie Klaver, Keurslager

Boerderijkip

Kip met een verantwoorde smaak

Kip met een bijzondere smaak begint bij aandacht voor dierwelzijn en gezonde voeding. De boerderijkip groeit op in een ruime omgeving, waar ze naar hartenlust kan rondlopen. Dagelijks krijgt ze gezonde voeding die voor 100% plantaardig is en voor 70% bestaat uit graan. 

De boerderijkip kan langzaam opgroeien bij een normaal dag– en nachtritme en krijgt geen onnodige medicijnen toegediend. Dit resulteert in een vitale, sterke en gezonde kip en dat proeft u!

De drie garanties van boerderijkip

  1. Boerderijkippen hebben een beter leven
  2. Boerderijkippen leven langer, wat zorgt voor een meer ontwikkelde smaak
  3. Boerderijkippen kenmerken exclusief vakmanschap van uw versspecialis

Scharrelhoen

Wat is Bourgondisch scharrelhoen?

Bourgondisch scharrelhoen heeft zich toegelegd op het op diervriendelijke wijze kleinschalig en ambachtelijk houden van scharrel- en ekopluimvee in stallen. Bourgondische scharrelhoen heeft voor u een ouderwets lekkere scharrelhoender gefokt welk met een speciaal soort voer, rijk aan kruiden & granen, grootgebracht wordt in ons eigen land.  Tijdens zijn vrije leven blinkt hij uit in vitaliteit omdat hij ook buiten zijn kostje naar believen bij elkaar scharrelt. De overheerlijke smaak herinnert u aan vroeger tijden.

 

Hoe leven de Bourgondische scharrelhoenders?

De kuikens komen uit het ei en krijgen direct een verwarmd plaatsje in een stal voorzien van stro. In tegenstelling tot de moderne houderij, groeien onze kuikens op in hun eigen tempo. Als de kuikens groter worden, kunnen ze zelf buiten hun kostje opscharrelen. Het voer dat de scharrelhoen krijgt wordt speciaal gemaakt van ten minste 70% granen en is zonder  toevoegingen van groeibevorderaars of antibiotica. 

Waar leeft de Bourgondische Scharrelhoen?

Op de Veluwe staan kleinschalige stallen met buitenuitloop in de weilanden. Elke morgen worden er buiten granen uitgestrooid om de scharrelhoenders in de weide te laten scharrelen. 

www.scharrelhoen.nl

Arie Klaver, Keurslager

Makado Centrum 75
1741JA Schagen
0224212044
maandag 11:00 - 19:00
dinsdag 08:30 - 19:00
woensdag 08:30 - 19:00
donderdag 08:30 - 19:00
vrijdag 08:30 - 21:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag 12:00 - 17:00